SELAMAT DATANG!!! ANDA KINI BERADA DI ZON BEBAS MEMBACA "KISAHKU ORANG BIASA" HOPE ALL OF YOU ENJOY WASTE YOUR TIME HERE~~TQ ^^"

Sunday, August 14, 2011

TOLONGLAH SABAR WAHAI DIRI

Assalamualaikum w.b.t

sabar~sabarlah wahai diri 
nasib baik lar now bulan pose
if tak,mmg aku dah rembat dah
tak kira lar yg adik aku punye pon
yg umo 3 tahun pon
ado aku kisah!!! ^^"
rembat apa??hah nie aku nak story mory biskut mery nie
adik aku nie betul2 lar menguji keimanan aku 
yg senipis kulit bawang merah nie
boleh dia dok tergedik2 tayang koko krunch color coklat2 tu 
kat depan mato aku nie hah
elok jek dia landing dok sebelah aku & pelawa aku makan
baik lar plak hati dia,biasanya sikit punye kedekut daa
berbulu jek mato aku nie nengoknye
mau taknye,tetibe aku tengok menda alah tu tersgt lar sodapnye
disebabkan aku nie terlepas sahur tadi
haishkkk terbabas tido punye pasal 
on9 sampai lewat pagi punye pasal la nie
tu yg bila tengok semua makanan 
mata pon mula lar blink2 jek
haipp!!!tak baik~tak baik berkeinginan macam tu
kurang pahala pose nanti diri oiii

so tanpa berlenggah masa aku pon membisikkan kat diri ini
"TOLONGLAH SABAR WAHAI DIRI"
dugaan jek semua tu,lagipon macam tak biasa lak dugaan macam tu kan ~ye dop
macam yg biasa kita baca & dengar
"SABAR ITU SEPARUH DARI IMAN" 
(merupakan makna penuh sebuah hadis: "al-shabru nishful iimaan")
dan sabar itu sendiri mempunyai maksudnya seperti dibawah
.
maksud "sabar" dalam konteks amalan batin ialah menahan hawa nafsu daripada dipengaruhi oleh sebarang gelora atau kegemparan hati atau tekanan jiwa atau perasaan atau rangsangan yang menimbulkan rasa marah atau berontak, resah- gelisah, tidak rela, sugul, kecewa atau putus asa, akibat daripada pengalaman menghadapi kesusahan, ketidak- selesaan atau sesuatu keadaan yang tidak disukai atau tidak diingini
 
so back to story aku tdi
kat sini aku nak mention 
yg aku dah tak heran dgn koko krunch adik aku tu lagi dah
& segala2 koko yg wujud kat dunia nie lagi dah
hahaha
so as seorang Muslim,aku terutamanya
& jugak korang2 yg secara sedar @ separa sedar jengah belog serabot aku nie
mestilah mempunyai sifat sabar dlm diri waima sedikit pon
supaya kita boleh mengawal anasir2 buruk yg ada disekeliling kita
dah mcm penceramah pulak aku nie ^^"

2 comments:

aleen aiden said...

hahah.sabar ye..dugaan tu.. :P

kisahku orang biasa said...

hehe,.mmg dugaan pon nie aleen,.hehe :)