SELAMAT DATANG!!! ANDA KINI BERADA DI ZON BEBAS MEMBACA "KISAHKU ORANG BIASA" HOPE ALL OF YOU ENJOY WASTE YOUR TIME HERE~~TQ ^^"

Sunday, August 14, 2011

KALAH BERMARUAH

Assalamualaikum w.b.t

selamat malam pada semua yg sudi jengah belog serabot aku nie yek
secara sedar @pon separa sedar ^^"
malam nie aku rasa terpanggil nak story pasal world badminton championships
yg aku tgk tdi
match between pemain no 1 negara vs pemain no 1 china~~tak silap aku lar
Datuk Lee Chong Wei (DLCW) vs Lin Dan
aku bila bab2 sukan nie memang over sokmo lar menengoknye
sampai nak bergegar lar umah parents & tok aku 
dgn jeritan aku yg dah kalah org kena rasuk tu~~ngee
mau taknye,sokongan utk pemin negara tercinta tu
mst lar kena bersemangat ^^"

wokeh!! tau,takmo lebih2 over~~ngee
back to the tajuk
kalah bermaruah disini refer to DLCW
yg tumpas tipis kpd Lin Dan dgn 3 set perlawanan 
nama len ruber game,aku xtau lak eja dia camno,if salah,hrp dimaafkan ^^"
dimana set pertama dimenangi DLCW, 2 = Lin Dan, 3 = Lin Dan gak
22~20,21~14,23~21
nape aku kata DLCW kalah bermaruah???
sebabnye masa aku tgk match tu tadi
DLCW main dgn sgt baiknye pada pandangan mata kasar & halus aku nie 
mata halus??ado ke?
serius aku sgt kagum & bangga dgn cara permainan dia
at least dia main sampai ruber game
takdo lar nak ngalah awal2 ~ye dop
& mata yg dia kumpul pon bley di banggakan
 cuma yg set ke-2 tu jek sedikit tergelincir disitu
tpi takpe lar
di set ke-3 dia bangkit
tpi dah takde rezeki bak kata org melayu
nak buat camne kan,terima je lar
tapi pape pon aku tetap proud dgn DLCW nie
sebab dia merupakan org ke-2 Malaysia yg dpt masuk final badminton dunia nie
terbaeeekkk wooo!!!

hope dimasa akan datang,tak kira lar apa2 match pon
DLCW akan buat yg terbaik jgk ^^"

 
p/s : i'm proud of u DLCW!!!
panjang la plak aku membebel malam nie ^^"

4 comments:

difficult easy. said...

betul sangat! kalah dengan maruah. lin dan menang tipis sangat sebab datuk lee chong wei berjaya bagi saingan. :)

kisahku orang biasa said...

betol3 2 difficult easy :)
sgt suka tgk DLCW main tdi,.sgt semangat,.tpi dah xde luck nk menang,xpe la :)

myr amyra said...

waktu tengok td..aku yang nebes..macam aku plak LCW.. :)

kisahku orang biasa said...

ko mmg,.emo sokmokan,.hik3 :)