SELAMAT DATANG!!! ANDA KINI BERADA DI ZON BEBAS MEMBACA "KISAHKU ORANG BIASA" HOPE ALL OF YOU ENJOY WASTE YOUR TIME HERE~~TQ ^^"

Saturday, August 13, 2011

RAYA vs. MERDEKA

Assalamualaikum w.b.t

selamat hari raya 
kpd saudara serta saudari~~~lalala
.
.
tanggal 31 bulan 8 57
merdeka,merdeka~~~lalala
wokeh,cukup!tau suara aku tak bez~ujan lak nanti
ngee~

sebagaimana yg kita ketahui,skema lar pulop
kita maybe menyambut raya 30 @ 31 ogos nie
maybe wokeh
and also in the same time merdeka day
so,if 2-2 peristiwa nie jatuh pada ari yg sama
korang rasa korang akan lebih xcited nak smbut yg mana 1???
sila jawab dlm ati ye ^^"
if tny aku,aku lagi xcited nak sambut raya kot ^^"
nape?sbb raya tu bez
banyak kuih raya,biskut raya,baju raya,.jalan raya,.opsss
bukan apa,dah memang feeling tiap kali berakhirnye bulan ramadan
mesti xcited nak sambut raya
so aku pon mengekalkan la "kefeelinglan" 2~ ngee



lagipun hari merdeka tak disambut pada 31/8 nie
coz akan disambut pada 16/9 nanti serentak dengan  hari Malaysia
& tema ari merdeka ke 54 tahun ini ialah
"1Malaysia:Transformasi Berjaya,Rakyat Sejahtera"
even aku xcited nak sambut raya
tpi aku tak lupa gak nak mempatriotikkan diri ini
dgn mengibarkan JALUR GEMILANG sebulan awal dari yg sepatutnya
di rumah parent aku nie
cewaah,mcam ye2 jek aku yg kibarkan

 

 well korang agak2 hari yg mana 1 yg menjadi pilihan hati korang???
walau pape pon hari yg korang pilih
tak kisah lah hari raya ke,merdeka ke,hari2 ke~ ado ko
kita semua kena lah sambut dgn penuh kesyukuran,kehappyan,kesederhanaan
ke,..ke,..wokeh!cukup setakat situ jek dgn 'ke'
& kita semua perlu bangga menjadi rakyat Malaysia & also umat Muhammad s.a.w ^^"



2 comments:

Muaz Faris said...

tak boleh bayangkan camne tahun nye raya kan..tengok la.

kisahku orang biasa said...

2 la kan muaz faris,makin lama rse cam mkin biasa je dah raya,pda sye lar,. :)