SELAMAT DATANG!!! ANDA KINI BERADA DI ZON BEBAS MEMBACA "KISAHKU ORANG BIASA" HOPE ALL OF YOU ENJOY WASTE YOUR TIME HERE~~TQ ^^"

Saturday, August 13, 2011

NERAKA UNTUK 7 ANGGOTA

Assalamualaikum w.b.t


gulp!!! aku baca tajuk entry aku sendiri pon dah buat aku rasa ketaq,.grrr~~
bukan aku sorang je kot
if tny kat semua umat Islam
korang2 & diaorang2 pon mst ada rasa takutkan
even tak banyak,sikit pon mesti ada kan3???
tak takut??uishkk xtau lar den nak kato apo
kat sini aku ada info nak kongsi dgn korang2 
yg terjengah, @ saja jengah belog serabot aku nie 
ado ko yg sajo2 nak jengah?
info nie aku jumpa masa aku dok merayau2 dari website ke website
ala2 blogwalking lar gitu yek kome
tetiba rasa ketangungjawaban aku meningkat bila baca info nie 
nak2 lak bulan ramadhan nie
tu yang aku kongsi dgn korang2 semua nie ~sharing is caring ^^"
sebab kadang2 tanpa sedar @ separa sedar
kita buat dosa dgn anggota2 kita nie,.aku cakap kat diri sendiri nie,.ngee~~
so tanpa waste time bebanyak
jom kita cekidout anggota2 tersebut :-

1. MATA :. bukan utk melihat wanita yg bukan mahram,seksi,memandang keaiban @ menghina sesama saudara Muslim~~if terpandang tu cepat2 lar alihkan yek
if mmg sengaja pandang,haisshkk congkel jek bijik mata tu ^^"

2. TELINGA :. mestilah dipelihara drpd mendengar umpat keji,percakapan kotor @ perkara bidaah

3. LIDAH :. perlu digunakan untuk sampaikan perkara kebaikan~~yg buruk2 sila simpan jek ye

4. PERUT :. elakkan dari mengisi makanan yg haram
makan berlebihan pon tak boleh gak
sbb nanti boleh m'datangkan kemudaratan macam membekukan hati,lemahkan badan 
& malas beribadat kpd-Nya

5. TANGAN :. perlu digunakan untuk tujuan kebaikan seperti menolong orang,menentang segala kezaliman,menulis ilmu pengetahuan & so on,. byk sgt if nak listkan ^^"

6. KAKI :. bila ada tangan mst ada kali baru matching ~ngee
kaki nie mestilah digunakan untuk menuju jalan yg diredhai ALLAH
bukannye g tempat2 yg tak tentu arah macam disko ke tempat maksiat ke
if g tu mmg saja menempah ruang free kat neraka lar tu 

7. KEMALUAN :. perlu dipelihara daripada melakukan perkara yg haram
apa dia??ishkk3 faham2 sendiri sudaa

so,tak kira apa2 pon kita mesti menjaga anggota kita dari perkara kemungkaran ^^"

 
 
p/s : nak baca lagi details,klik jek sini
renung2kan & selamat beramal ^^"

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sama2 kita jadikan panduan dlm memelihara anggota badan kita..

kisahku orang biasa said...

btol3 2 lekat lekit,sama2lah kita :)