SELAMAT DATANG!!! ANDA KINI BERADA DI ZON BEBAS MEMBACA "KISAHKU ORANG BIASA" HOPE ALL OF YOU ENJOY WASTE YOUR TIME HERE~~TQ ^^"

Monday, August 22, 2011

PERLU KE???

Assalamualaikum w.b.t

set sofa baru = (/)
set meja makan baru = (/)
langsir baru = (/)
tv baru = (/)
wife & husband baru~~ tett mmg nak kena penampao lar tu kan
 .
.
hah korang mesti pernah tengok @ dengar list2 mcm nie kan???
ce teka,ce teka biasanya masa bila list2 mcm nie familiar sgt2 korang tengok @ dengar???
hah,betol lar tu~~ TIME RAYA nak menjelang
time dekat2 nak raya nie mmg banyak lar list2 yg mcm nie dilistkan
specially oleh kaum2 hawa~~ kaum2 ibu lar terutamanya
if bkn tu harap d'ampunkan den yo ^^"
biasanya time2 mcm nie semua benda if boleh nak yg baru je lar kan
yg lama boleh simpan buat pameran bersejarah dlm stor ^^"
korang2 rasa lar kan
perlu ke semua benda alah yg dilistkan @ yg tak sempat dilistkan oleh aku 
spt diatas tu time2 raya menjelang nie???
jawab jgn tak jawab
if tanya opinion akulah kan
rasanya kena tengok pada keadaan lar
if barang2 spt yg diatas tu dah ada yg boleh menginap kat muzium negara
takkan lar still nak gunakan lagi kot
apalah salahnya if beli yg barukan
bukan membazir namanya tapi keperluan kot
tapi if still elok je lagi & boleh digunakan then nak jugak tukar @ beli yg baru
hah,tu mmg nak kono penampao percumo lar tu namo eyyy
bukan tak bagi beli yg baru 
tapi membazir tu kan amalan syaitan nirojim
baik lar duit beli barang2 tu semua sedekahkan aja pada sape2 yg tak mampu
kan dapat pahala tu
bekalan ke akhirat lagi ^^"
tapi pada yg duit juta2 lemon dlm bank tu
nak tukar semua baru 14 puluh ratus sekali dlm sebulan pon takpe jek
duit banyak kot,no probs
tapi pada yg tak mampu if nak tukar gak pon takpe jek
duit diaorg,bukan duit aku
hik3 ^^"


p/s : berayalah seadanya kita ^^" 

4 comments:

myr amyra said...

aku baru nak wat entry nie....hahaha..
tp ko dh selangkah kehadapan dari aku...
well...aku setuju dengan ko....


bersederhanalah dalam menyambut syawal... :)

kisahku orang biasa said...

myr,entry nie pon ak terpikio mse nk tertdo tdi,.2 yg bt 2,.hehe,.same2 lar kita bersederhana :)

Wadi AR said...

kesimpulannye, jgn lah membazir

kisahku orang biasa said...

@wadi AR~~btol3 :)