SELAMAT DATANG!!! ANDA KINI BERADA DI ZON BEBAS MEMBACA "KISAHKU ORANG BIASA" HOPE ALL OF YOU ENJOY WASTE YOUR TIME HERE~~TQ ^^"

Sunday, October 9, 2011

FENOMENA ADAPTASI NOVEL MENYERANG!!!

Assalamualaikum w.b.t

 
 
hah korang2 pernah baca tak cite awesome nie???
pernah tak??pernah tak??~~tanya dgn pnh kesungguhan
pernah??bagus2,.thumbs up utk anda!!!
cite nie superb kot~~terbaekkk wooo pada aku
pada sape2 yg tak baca lagi tu 
boleh lar cari utk baca yek
if baik hati boleh lar tlg belikan utk aku skali~~ kelip2 mata sambil mintak
okey!!!aku sebenarnya nak bagitau korang 
yg novel nie dah dikeluarkan dlm bentuk filem dah skrg wooo
syoooookkknyeee!!!~~boleh g tgk ^^"
tapi aku tak sure lak tarikh tayang dia bila~~huhu

 
sape nk tgk official homepage filem nie klik sini

okey!!!aku nak tanya korang
korang2 perasan tak yg nowadays 
byk betol cite drama @ movie yg kita tonton adaptasi dari novel???
tak perasan!?? okey aku bagi contoh2nya ye
cekidaout~~~
1. yg paling meletop2 kababoom baru2 nie 
NORA ELENA = KASIH YG SUCI BY MEEN ZULAIKHA
 
2. yg movie dolu tu, yg buat korang2 meleleh2 ayaq mato tu 
LAGENDA BUDAK SETAN BY AHADIAT AKASHAH
 
3. yg baru jek ditayangkan kt tv1 if tak silap aku
TRILOGI CINTA = TAK SEINDAH MIMPI & SIRI2NYA BY SHARIFAH ABU SALEM

hah,dah perasan dah???
sebenarnya banyak jek lg
tapi aku dah malas nak listdown kan dah~~korang cari sendiri yek ^^"
okey!!!mmg aku agak pemalas~~ ^^"
aku rasakan sekarang mmg trend pengarah & penerbit 
buat ceghite based on novel kot
yelah,tgk drama & movie yg dolu2 semua mendpt sambutan
so apa salahnya teruskan jek kan adaptasi novel nie kan
kalau cite novel tu sendiri pon dah mmg best & dpt sambutan para pembaca
bila buat dlm bentuk drama & movie manalah tau lagi2 lar mendapat sambutan
masyukkk ooo~~~
okeylah takmo merapek (merapu + merepek) pepanjang
korang tgklah sendiri cite tu nnt yek

 
hasil curian dari incik google~~haha
sape2 nak blanja aku tgk cite diatas,gtau lar yek~~dialu2kan~ngee ^^"







2 comments:

Cik ira said...

mmg ngah tggu citer ni pun

myr amyra said...

aku pun nk tgk gak....
dgr citer ada drama adaptasi dr bicara hati plak... :)