SELAMAT DATANG!!! ANDA KINI BERADA DI ZON BEBAS MEMBACA "KISAHKU ORANG BIASA" HOPE ALL OF YOU ENJOY WASTE YOUR TIME HERE~~TQ ^^"

Tuesday, September 13, 2011

BOLEH TAK???

Assalamualaikum w.b.t

boleh tak???boleh tak???
bolehhh tak???
boleh apa???
boleh blah~~haha
takde lah gurou2 jek yek kawan2
alaa3,takmo ngajuk2 yek nanti dah tak sweet dah~~hehe 
BOLEH TAK~~mulakan pagi kita dengan mind setting yg +ve jek
tak kira lar dari segi keja/study yg apa yg kita bakal buat nanti seronok
takde lar nnt kita rasa stress jek memanjangkan,pendek lak umur nnt~~huhu

BOLEH TAK~~mulakan hari dengan senyuman & teguran bila jumpa org tak kira lar rakan/customer 
nie tak,muka 28 jam 1/2 nak masam mcm asam kecut expired 12 tahun
plez lar,org lain yg tgh2 ada mood dtg nak keja/study
bila tgk muka kita mcm tu~~terus hilang semangat +ve yg dah disetting awal2 tadi

BOLEH TAK~~bila kita rasa tak puas hati dgn org lain terutamanya rakan sekeja
kita bagitau diaorg yg kita tak puas hati dgn diaorg (berterus terang)
bior diaorg tau apa yg kita tak puas hati
& tak perlu kot nak ngumpat belakang2
dah sah2 kau bgi dia pahala free2 jek

BOLEH TAK~~jgn nak cakap berkias2 dgn org a.k.a rakan sekeja/rakan2 @ sape2 je lar
(cam aku bgitau kat atas~sila berterus terang)
nie boleh buatkan org lain rasa sgt3 sakit hati dgn kita kot
biarpon apa yg kita cakap tu maybe dituju khas utk org lain
tapi maybe org lain yg terasa
so plez be a sensitive person

BOLEH TAK~~jgn lagak kita tu mengalahkan @ over dri leader
sdgkan kita nie bkn sesape pon
same gak dgn rakan2 yg lain
so tak perlu nak over yek~~tak bagus kot

BOLEH TAK~~jgn menyombong diri
nie bukan jek org sekeliling tak suka
tapi Allah pon tak suka  org yg menyombong diri nie
tak bagus2~~


mmg akan jadi gini kot org yg hadap dgn kita if kita berperangai annoying seperti diatas

nape aku buat entry nie ek???
bukan apa
aku nie selalu tgk orang a.k.a manusia2
yg mmg tak boleh blah lar kan fully complete dgn pakej spt diatas
ok~~aku pon tak baik sgt gak
tapi at least aku akan set mind aku utk think +ve & layan org lain elok2
even aku sgt sakit hati dgn org tu~~ngeee
takmo lar buat org lain semak & feel annoying dgn kita
nampak sgt yg kita nie tak berapa bagus kan~~takmo3
so,renung2kan & selamat merenung~~hehehe


2 comments:

amirulspurs said...

boleh tak nak follow blog ni? hehhe

kisahku orang biasa said...

boleh jek amirul,.tersgt3 lar di alu2kan,.^^"